Judoka's Dojo 't Loo actief op NL's Studentenkampioenschap

22-04-2016

Afgelopen zaterdag vond in Nijmegen het NK Studenten plaats. Een uitgelezen mogelijkheid voor onze wedstrijdjudoka´s om zich te meten met nationale toppers. Vanuit Dojo ‘t Loo deden mee; Tim Kuipers (-66 kg), Stan Greveling (-73 kg), Thijs Lesterhuis, Kars Zoon (beiden –81 kg) en Timo Lesterhuis (+90 kg). Tim Kuipers komt door zijn studie niet regelmatig aan trainen toe en verloor zijn eerste partij helaas snel, de tweede partij liep een stuk beter maar werd helaas niet in winst omgezet zodat hiermee voor Tim het toernooi eindigde. Stan Greveling begon het toernooi sterk met twee winstpartijen door harai goshi en een fraaie overname en wist aansluitend zijn tegenstanders in een houdgreep te nemen. In de halve finale tegen Daan ten Heuvel kreeg Stan een verwurging tegen en moest daarvoor afkloppen, in de herkansingsronde een spannende partij tegen een oudere tegenstander kon Stan de winst helaas niet naar zich toetrekken en eindigde hiermee op een knappe 5e plaats. 

Thijs Lesterhuis startte zijn toernooi tegen een fysiek sterke judoka (latere finalist) en kon de partij niet in winst omzetten. In de verliezers ronde wist hij evenwel twee partijen met aanvallend judo en mooi grondwerk naar zich toe te trekken. In de partij om brons tegen Menno Kok startte hij weer aanvallend maar werd helaas overgenomen en eindigde hiermee op een fraaie 4e plek.

 Kars Zoon startte voortvarend met twee winstpartijen waarvan één met een prachtige uchi mata in de laatste 5 seconden van de wedstrijd. In de halve finale sloeg helaas het noodlot toe; Kars verstapte zich en blesseerde zijn knie waardoor hij niet verder kon. Timo Lesterhuis had een vrijloot en wist zijn volgende partij snel te winnen. In een spannende halve finale tegen Michel Verhagen kwam Timo op wazari voorsprong door een mooie combinatie met ure nage,

 op het eind van de fysiek zware pot liet hij zich nog bijna verrassen maar de voorsprong bleef gelukkig behouden zodat hij zich kon opmaken voor de finale. In de finale partij was Timo de aanvallende judoka werd helaas 1 x doorgestuurd zodat hij op score achterkwam, er volgden nog 3 straffen voor zijn tegenstander maar dat was niet genoeg om te partij te winnen zodat Timo met het zilver naar huis ging. Tim, Stan en Kars kunnen zich volgend jaar opnieuw bewijzen, wellicht haken er meer studerende wedstrijdjudoka´s van onze Dojo aan!