goud op Ontwikkelingstoernooi voor judoka's Dojo 't Loo

19-06-2016

Zondag 19 juni was het tijd voor het Ontwikkelingsteamtoernooi in Anna Paulowna. Het team van Dojo ’t Loo bestond uit Gaia van Beusekom, Jorne Reitsma, Roan Krom, Luuk van Waggendorf, Indy Sarlemijn en coach Maaike Stevenson.

In de eerste ronde moest Dojo ’t Loo tegen judostichting Koka. Gaia probeerde zelf worpen te maken maar kwam helaas in de houdgreep terecht. Vervolgens maakte Jorne een ippon door goed te combineren van een heupworp naar een beenworp. Roan won zijn partij snel door een heupworp te maken en vervolgens zijn tegenstander in de houdgreep te pakken. Ook Luuk won van zijn tegenstander met een heupworp om de nek en een houdgreep. Als laatste kwam Indy, ze had een goede pakking maar het lukt niet om te scoren. Op de grond kwam ze in een houdgreep terecht. Hiermee won met team met 3-2.

De volgende tegenstander was Yamaguchi. Gaia verloor op scheidsrechters beslissing doordat haar tegenstander net iets meer had ingezet. Jorne werd even verrast maar maakte erna een mooie schouderworp waarmee hij de partij snel besliste. Ook Roan liet een mooie worp zien, met zijn heupworp scoorde hij een ippon. Luuk moest er had voor knokken, maar door zijn goede inzet en doordat hij bijna een punt scoorde besloten de scheidsrechters dat hij had gewonnen. Indy werd een beetje verrast door de heupworp van haar tegenstander en kwam daarna in een houdgreep terecht. Weer won het team van Dojo ’t Loo met 3-2.

De derde ronde was tegen Ben Rietdijk. Gaia probeerde met een schouderworp te scoren maar helaas lukte het niet, haar tegenstander had iets meer ingezet en de punten gingen naar hem. De tegenstander van Jorne maakte het hem moeilijk om goed vast te pakken, maar toch maakte hij een ippon met een beenworp. Roan wist op de grond van zijn tegenstander te winnen met een stevige houdgreep. Ook Luuk overmeesterde zijn tegenstander met een houdgreep. Voor Indy was er geen tegenstander dus ook die punten waren voor de Dojo. De eindscore was 4-1.

Tot slot moest ons team nog tegen de Uitkomst. Dit werd overtuigend gewonnen door Dojo ’t Loo met een score van 5-0. Het lukte Gaia om meer in te zetten waardoor de scheidsrechters voor haar kozen. Jorne judode zijn partij uit, maar scoorde wel een yuko met een schouderworp. Roan maakte een heupworp en pakte zijn tegenstander vervolgens in de houdgreep die hij niet meer los liet. Luuk maakte een hele mooie heupworp en kreeg hier de volle punten voor. Indy won ook haar pot door 2 keer een goede heupworp te maken.

Het was een gezellige dag met het team en iedereen heeft hard gevochten, waardoor zij uiteindelijk met de 1e prijs naar huis gingen.