Zilver voor judoka Jurgen Moolenaar op Special Olympics

09-07-2016

Onze eigen G Judoka Jurgen Moolenaar is een erg actief en succesvol wedstrijd-judoka aan het worden. De seniorenploeg waar Jurgen 's woensdagavonds traint mag wel op gaan passen :-)

Hieronder weer een prachtig door Jurgen zelf geschreven verslag van zijn avonturen op de laatst gehouden Special Olympics. Veel leesplezier. (en waarom Jurgen nou geen hele gevulde koek kreeg blijft toch een raadsel?)

Vrijdag 1 juli Jurgen nam om 09:30 uur de trein vanaf station Heiloo richting Amsterdam Slotendijk toe. Toen kwam hij om 10:00 uur aan bij Amsterdam Slotendijk. Daarna werd Jurgen door zijn vader af gehaald van het station van Amsterdam Slotendijk. Daarna reden Jurgen en zijn vader naar het werk van zijn vader toe. Toen we daar aan kwamen kreeg jurgen een naam kaartje van het bedrijf omdat hij een bezoeker was. Daarna kreeg Jurgen van zijn vader een kopje thee en er was nog een collega jarig van mijn vaders werk. Toen kreeg Jurgen nog een halve gevulde koek. Om 10:30 uur vertrokken Jurgen en zijn vader vanaf het werk van zijn vader. Toen gingen we op weg naar de Alphons Laudy school in Amsterdam. En Jurgen moest om 11:00 uur verzamelen bij de Alphons Laudy school. Toen iedereen er was bij de Alphons Laudy school gingen de Judo tassen en de koffers in de auto’s en een bus. Om 11:15 uur vertrokken wij richting het Roland Mac Donald huis in Arnhem. We kwamen om 13:00 uur bij het Roland Mac Donald huis in Arnhem. Daarna zette we de bus en de auto’s op de parkeer plaats neer en toen gingen we uit de bus en de auto’s de koffers halen en de sport tassen lieten we in de bus en de auto’s liggen. Omdat we zaterdag de sport tassen nodig hebben. Daarna gingen we rustig aan doen en we gingen dan met elkaar spelletjes doen met elkaar. En daarna gingen we eten. Na het eten kregen iedereen een polo shirt van de Special Olympische en een toegangskaart om binnen te komen in het stadion . We gingen om 16:30 uur vertrekken richting het stadion de Goffert in Nijmegen. We kwamen om 17:30 uur aan bij het Goffert stadion in Nijmegen. Want om 18:00 uur begon de openingsceremonie in het Goffert stadion. Maar eerst moesten we onze auto’s neer zetten op de parkeer plaats. Toen daarna liepen we een stukje naar het stadion toe. En daarna moesten we in de rij staan om binnen te komen in het stadion. Na een hele tijd wachten konden we het stadion in en we liepen in het stadion 2 rondjes. En de sporters liepen met vlaggen van de sportvereniging. En op de tribune van het stadion zaten toeschouwers. En de avond werd gepresenteerd door Jochem van Gelder. Daarna nam iedereen plaats op stoelen en de opening begon om 19:00 uur. Daarna werd het volkslied van Nederland gezongen door 2 mensen en daarna werd de Nederlandse vlag gehesen in het stadion en daarna werd de Olympische vlam binnen gereden door 1 politie agent. En voor die politie agent reden nog 2 politie agenten en achter aan liepen nog een paar sporters. En na het tijdje werd de Olympische vlam aangestoken in het stadion. En Frans Bouwer had ook opgetreden in het stadion en we kregen nog een paar shows. De avond was om 21:00 uur afgelopen. Daarna reden we terug naar het Roland Mac Donald huis in Arnhem.

Zaterdag 2 juli

De volgende morgen werden we om 07:00 uur wakker gemaakt want we moesten om 08:00 uur ombijten. En om 09:30 uur moesten de Judoka’s de in niveau 1 en 2 zaten naar de sporthal de Arcus toe. Omdat om 10:15 uur 10:45 uur de weging was voor de judoka’s van niveau 1 en 2. Om 11:00 uur was de gezamenlijke opening van de Special Olympisch in de sporthal de Arcus in Wijchen. En om 11:10 uur tot 11:30 uur was de warming up . daarna om 11:30 uur tot 12:30 uur was er een training voor de Judoka’s van niveau 4 en 5 onder de 16 jaar oud. En daarna hadden we om 12:30 uur pauze. En om 13:15 uur tot 13:30 uur hadden we een Judo demonstratie. En daarna had Jurgen training. En daarna gingen Jurgen zich opfrissen en omkleden. En daarna reden we terug naar Arnhem naar het Roland Mac Donland huis. En daarna gingen we spelletjes doen en daarna gingen we eten. Na het eten gingen de mensen slapen.

Zondag 3 Juli

De volgende dag werden we om 06:30 uur gewekt. En om 07:30 uur gingen we ontbijten. En we vertrokken 08:00 uur met onze sport tassen in de auto’s richting de sporthal de Arcus in de plaats Wijchen. We moesten om 09:00 uur in de sporthal zijn. Daarna hadden de coaches en de scheidsrechters om 09:45 uur tot 10:30 uur een overleg. Daarna begonnen de wedstrijden voor de Judoka’s van niveau 4 en 5 onder de 16 jaar oud. Om 12:30 uur tot 13:15 uur hadden we pauze. Na de pauze kwam er nog een demonstratie. En daarna ging Jurgen zich omkleden. En daarna begon de warming up om 13:30 uur tot 14:00 uur. De warming up werd gegeven door Marvin de la Croes. En daarna begonnen de wedstrijden voor de niveau 1, 2, 3. En Jurgen zat in niveau 3 en Jurgen zat in een poule van 5 wedstrijden. En hij had 4 wedstrijden gewonnen en een wedstrijd verloren. Maar de ouders van Jurgen kwamen ook kijken bij de Judo wedstrijden. En om 15:30 uur tot 16:30 uur hadden we de prijzen uitreiking van de verschillende poules. En de Judoka’s moesten in de rij staan en de judoka’s werden in een groepje van 4 of 5 judoka’s begeleid naar het podium toe en daar kregen de Judoka’s hun prijs. En Jurgen kwam op de 2e plaats te staan van de Special Olympische spellen van het jaar 2016. Maar Jurgen gaat over 2 jaar voor de eerste plaats in de Olympische Spellen. Na de prijzen uitreiking ging Jurgen zijn Judo paspoort laten af teken dat hij aan de special Olympische spellen van het jaar 2016 had mee gedaan. En daarna ging Jurgen zich opfrissen en omkleden. En daarna zei Jurgen iedereen gedag en reed toe met zijn ouders mee naar huis toe.