Zware internationale tegenstand voor judoka’s Dojo ’t Loo op Open Alkmaarse

09-10-2016

Op 9 oktober werd in Alkmaar het Internationale Open Alkmaarse toernooi gehouden.
Dojo ‘t Loo was met 10 judoka’s vertegenwoordigd.

In de ochtend was het gelijk raak voor May Witjes. Zij had in een poule 2 wedstrijden gewonnen en helaas ook twee verloren. Maar hierdoor werd ze wel tweede in haar poule.

Job Kroon had een vervelende loting. Hij verloor de eerste wedstrijd en de partij erna moest hij tegen een jongetje uit Ukraïne. Die bleek ook iets te sterk en hierdoor was Job klaar.
Stan de Laleijne en Yesper Brunekreef zaten bij elkaar in de poule en hadden het ook zwaar. Ze wonnen beide nog wel een partij, maar verloren er ook twee waarbij Yesper ook van een Tsjechische judoka verloor.
Elvin Groefsema stond goed te judoën en won twee wedstrijden waardoor hij in de finale kwam. Hiervoor kwam hij net te kort om de eerste prijs te pakken, maar werd hij wel mooi tweede.
Jesse Molen en Wobbe Kruize, die pas net in de wedstrijdgroep zitten, stonden hard hun best te doen, maar het toernooi was net iets te zwaar voor ze en beiden verloren helaas twee wedstrijden.

In de groep tot 15 jaar was het deelnemersveld ook erg sterk. Bas de Laleijne kwam net niet aan zijn eigen spelletje toe in twee partijen tegen Engelse judoka’s en verloor beide wedstrijden. Kars Kroon won twee potten, maar verloor er ook twee, waaronder van de latere Engelse kampioen.
Mats Kroon kwam ook buitenlandse judoka’s tegen en gooide ook een Zweedse judoka, wat erg gaaf was. Hierbuiten won hij ook nog 2 andere partijen met goed judo. Alleen in de halve finale was de Zweedse tegenstander te sterk en om de derde plek kon hij de partij tegen de nummer 3 van Nederland ook niet naar zich toe trekken.

Al met al een leerzaam toernooi, zeker om eens tegen judoka’s uit verre landen te staan.