Districtskampioenschappen -15 jaar te Beverwijk

18-03-2018

Vandaag werd in Beverwijk gejudood om tickets voor het NK judo tot 15 jaar.

Met 9 judoka’s verdeeld over 7 gewichtklassen was de dojo goed vertegenwoordigd. In de ochtend waren alle dames gewichten en de lichtste mannen aan de beurt. Sija Coolegem beet het spits af met een winstpartij tot 44 kilogram. De wedstrijd hierna voor de finale ging verloren omdat ze niet genoeg aanviel terwijl haar pakking goed was. In de herkansing om het brons wilde haar pakking weer niet lukken en zo verloor ze om de derde plek. Bjorn Krom verloor de eerste wedstrijd in de klasse tot 34 kg, omdat zijn pakking ook niet op orde was. De tweede wedstrijd herpakte hij zich en won door een partij goed uit te judoën tegen de nummer twee van noord holland van vorig jaar. De derde partij ging ook verloren tegen de latere nummer drie. Sven Witjes en Elvin Groefsema kwamen beide uit tot 38 kg. Sven had pech met zijn loting en moest gelijk tegen de latere kampioen. Deze kon hij net niet naar zich toe trekken, ook de partij erna ging helaas verloren. Hierdoor was Sven klaar. Elvin was de eerste wedstrijd even aan het slapen, hij dacht dat hij mocht stoppen met de partij en liet los, zijn tegenstander maakte hier gebruik van en Elvin lag op zijn rug. De wedstrijden hierna was Elvin scherp en met verschillende technieken won hij vier partijen op rij, waarbij hij ook nog revanche mocht nemen op zijn tegenstander waar hij eerder van verloor, mocht hij toch nog strijden om het brons. Deze wedstrijd ging goed van start, alleen belandde Elvin in een wurging en moest helaas afkloppen.

In de middagpoule zaten Yesper Brunekreef en Kars Kroon in hetzelfde gewicht tot 55 kg. Yesper, net uitkomend in deze klasse had wat moeite met de zwaardere tegenstanders en kon niet door hun kracht heenkomen, hij verloor er twee. Kars daarentegen ging als een trein door zijn tegenstanders heen en kon drie wedstrijden op rij degelijk winnen en stond zo in de finale. In de finale belandde hij ongelukkig in een houdgreep, hij kwam hier nog uit, maar kon helaas zijn tegenstander niet van zich af krijgen en won zo het zilver. Hierdoor is Kars geplaatst voor het NK in Leek. Tot 42 kg was Job Kroon aan het judoën, hij liep de eerste wedstrijd achter de feiten aan en kon dit niet meer goedmaken en verloor zo de wedstrijd, de tweede en derde wedstrijd had hij zijn koppie er wat beter bij en won zo knap met ippon. De vierde wedstrijd was zijn pakking net niet op orde en verloor zo. Stan de Laleijne verloor de eerste wedstrijd van de latere nummer 2 van Noord Holland. Hierna herpakte ook hij zich en won ook twee wedstrijd op rij met ippon, zelfs nog 1 op de grond met een wurging terwijl hij daar normaal wat moeite mee heeft. Goed gedaan Stan. De vierde wedstrijd ging verloren en zo was ook Stan klaar. Floris Groen had het zwaar, hij verloor de eerste wedstrijd met een heupworp en de tweede wedstrijd ging ook verloren, nu met een wurging. Hierdoor was ook Floris uit gejudood.

Vandaag werd veel ervaring opgedaan en hebben veel geleerd en weten we waar we aan toe zijn, en mee aan de slag moeten voor volgende wedstrijden. Kars mag 7 april hard aan de bak op het NK en dan hopen we op weer zo’n sterke dag voor Kars.