A-judo

Bij Dojo 't Loo wordt al tientallen jaren judoles gegeven. Van jong tot oud, van klein tot groot en van recreatief tot Nederlands kampioen, allemaal aan de Bergeonstraat 28 in Heiloo. Ook doen we judolessen voor kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking aangepast judo: A-judo!

Judoka's komen in aanraking met alle basisvormen van bewegen. Het bevordert je lichamelijke en motorieke ontwikkeling in positieve zin. Alle aspecten van het bewegen (tillen, dragen, duwen, trekken, draaien, keren, vallen enz) komen in het judo tot uiting en is daardoor een uitermate geschikte sport voor kinderen met een bewegingsachterstand, maar ook voor kinderen die hun energie kwijt moeten. Judo kan een deel uitmaken van de algemene opvoeding en vervult daarin een sociale en pedagogische functie. Discipline, doorzettingsvermogen, respect voor elkaar en samenwerken is de eerste gedachte achter het judo. Judo wordt daarom vaak aanbevolen door artsen en fysiotherapeuten voor de fysieke en mentale ontwikkeling van een kind.

Naast het recreatieve judo, doen we in de training ook wedstrijdjes. Voor degenen die aan wedstrijden willen meedoen biedt Dojo 't Loo voldoende mogelijkheden waarbij ieder op zijn eigen niveau aan verschillende wedstrijden mee kan doen.

De lessen zijn bedoeld voor kinderen met een beperking van ongeveer 8-20 jaar en vinden plaats op woensdagavond van 18.00-19.00 uur in onze Dojo.

De leraren zijn Kars Zoon, Johan Zoon en Ingrid Hoefmans. Kars heeft zijn ALO opleiding afgerond en is judoleraar A, Ingrid is al meer dan 25 jaar als oefentherapeut werkzaam en Johan Zoon is regulier en A-judo arbiter. Voor ondersteuning kunnen ze een beroep doen op de mensen van Special Needs Judo.

Ben je benieuwd geworden en heb je zin om mee te doen? Neem dan contact op met de ledenadministratie. Je kunt hier ook om meer informatie vragen. De eerste twee lessen zijn altijd gratis en je kunt een judopak lenen, daarna beslis je of je door wilt gaan en word je lid van onze vereniging.