Karate

Onze doelstelling is gericht op het bewust zijn van het beoefenen van karate. Het combineren van lichaam en geest, het creëren van zelfvertrouwen, omgaan met stress en mensen met een beperking de mogelijkheid te geven karate te beoefenen. Men moet karate zien als een levenswijze. Sociaal maatschappelijk gezien heeft het instrueren van karate heel veel invloed, zolang de begeleiding maar goed is. Respect voor elkaar, lichamelijke en geestelijke ontwikkeling en niet meegaan met agressiviteit.

Karate die wij beoefenen is op basis van sociaal maatschappelijk welzijn. Daarnaast wordt de sport beoefend op recreatieve gronden en kan men zich ook richten op eventuele wedstrijden. Onze lessen geven de leerling veel zelfvertrouwen, men wordt zekerder en alles op basis van wat je zelf met karate wil bereiken. Men heeft de mogelijkheid karate te beoefenen op eigen wijze, hier wil ik mee zeggen dat een ieder de sport op zijn/haar manier kan beleven.

  • Er zijn mensen die deze sport doen om lichamelijk en geestelijk in balans te raken.
  • Er zijn mensen die deze sport beoefenen omdat ze het leuk vinden.
  • Er zijn mensen die willen presteren en wedstrijden willen doen.

Daarnaast willen we ook heel veel doen voor mensen met een beperking. Dit zijn juist de mensen die dit het hardst nodig hebben om met anderen de sport te beoefenen en samen te zijn. Dit alles op basis van respect en plezier.

Karate moet ook leuk zijn om te doen, men moet er plezier in hebben, ongeacht wat het doel van een lid is. Plezier geeft ontspanning, ontspanning geeft rust en rust is wat we in het dagelijks leven nodig hebben. Onze lessen werken ook mee aan de opvoeding van kinderen. Het omgaan met respect, consequent zijn, goed luisteren en plezier hebben. Wij houden ons sterk vast aan de Dojo – kun (dojo – regels) Bij het begin en eind van een les besteden we aandacht aan het respect voor elkaar en deze sport.

De oprichter van het karate was Ginchin Funakoshi’s. Hij en zijn zoon Yoshitake meende dat de kracht van een techniek vooral vanuit een lage, krachtige stand werd ondersteund. Dit verklaart de relatieve laagte van de Shotokan - standen ten opzichte van andere stijlen. Verder kenmerkt het Shotokan zich door krachtige technieken, weloverwogen bewegingen, hoge spierspanning en krachtige weringen. Het jiyu ippon kumite (het daadwerkelijk vechten) is ook typerend voor het Shotokan - karate.

Het onderdeel karate van Dojo 't Loo is aangesloten bij Stichting Japanse Karate Association Nederland (JKA Nederland). Stichting Japanse Karate Association Nederland is gevestigd in Neerbeek (Limburg) en is nauw verbonden met JKA Internationaal in Japan. Alle veranderingen die daar plaats vinden zullen meegenomen worden door SJKAN. Zo blijven we volledig op de hoogte van wat er allemaal speelt en zullen we ons moeten onderwerpen aan de hiërarchie in deze wereld. Hierin is in de afgelopen periode veel veranderd, omdat men toch wel voet aan de grond wil houden binnen Europa.

De JKA zet zich in om kwalitatief hoogstaande opleidingen te geven voor instructeurs, examinatoren en scheidsrechters die internationaal erkend worden. Zij organiseert regionale, nationale en internationale kampioenschappen waar haar leden aan kunnen deelnemen. JKA Nederland deelnemers ontvangen diverse kortingen op allerlei evenementen, (denk aan examens en wedstrijden) georganiseerd door JKA Nederland.)

JKA Nederland is een groeiende beweging. Op dit moment profileert het zich ook in onze omgeving en zullen wij er alles aan doen om dit te behouden of uit te breiden.

We hopen dat jullie met plezier het Karate - do zullen beleven, succes.

Wil je een keer een proefles volgen, neem dan contact op met de ledenadministratie.

Voor leden klik hier