Toernooi Beverwijk A,- en B-pupillen en Girls only!

08-03-2020

Vandaag werd er in Beverwijk gejudood door zowel A pupillen als B pupillen.

Lucy Hurkmans en Bram Sterk zaten bij elkaar in de poule. Bram wist na twee winstpartijen de halve finale. Hierin ging het gelijk op uiteindelijk was het 2 tegen 1 met vlaggetjes en verloor Bram van de latere kampioen. Lucy verloor haar kwartfinale, maar won hierna haar partij wel. Om het brons moesten Bram en Lucy tegen elkaar helaas. Hierdoor kon er helaas maar 1 winnen. Bram won met twee wazari´s waardoor Bram zich derde van Noord Holland kan noemen.

Daan van Waggendorff van Ryn startte zijn dag met een winstpartij. In de kwartfinale leek alles goed te gaan, maar omdat Daan te lang stil bleef staan werd hij gegooid. Hierna herpakte hij zich, hij won drie partijen op rij met ippon en stelde hiermee ook een bronzen medaille veilig.

In de middag streden Sven Walta, Thijs Olyrhook en Bastiaan Elzenga samen met 3 judoka´s van bakker sports in een team op het Noord Hollands kampioenschap teams tot 12 jaar.

Met een nog jong team waarbij alleen Thijs uit 2009 meedeed kan de rest volgend jaar nog een keer meedoen. De eerste wedstrijd werd met 4-3 gewonnen van judo Yushi altijd een goed team. Helaas zaten we ook twee keer bij kenamju in de poule. Van Kenamju 1 werd met 6-1 verloren en van Kenamju 2 werd met 5-2 verloren. Thijs en Sven wisten hierin wel mooie potten te winnen waardoor onze dojo goed scoorde in het Talententeam.

Tijdens dit Noord Hollands kampioenschap werd er in Alkmaar ook nog gestreden op het Girls only toernooi. Met twee inschrijvingen en twee bronzen medailles voor Joyce Pepping en Michelle Otto werd ook daar goed geoogst.