West Friese judo competitie

20-03-2022

In de walvis werd vandaag de enige ronde van de West Friese judo competitie gedraaid. Omdat door de coronapandemie de eerste helft van het seizoen niet gejudood kon worden werd vandaag op 1 dag een team wedstrijd gedaan.

Dojo 't Loo nog met een jong team werd gelijk op hun plek gezet.

In de eerste wedstrijd moest Dojo 't Loo tegen Cees Veen. Celine Kleimeer haalde voor de dojo het eerste punt binnen. Job Kroon was zijn zenuwen niet de baas en stond hierdoor met teveel spanning op de mat, hij verloor zijn partij. Elvin Groefsema verloor zijn eerste wedstrijd van de ervaren Max Stikkelorem. Di An Tan maakte het weer gelijk met een spetterende uchi mata. Jonne Coolegem haalde daarna ook met een goede uchi mata de voorsprong binnen. Omdat we in de -90 kilo klasse geen judo hadden verloren we die wedstrijd. Koen Koning kon zijn pot helaas ook niet winnen en hierdoor werd er 3-4 verloren.

De tweede wedstrijd werd gestreden tegen Salomons

Celine bezorgde de dojo weer een voorsprong. Pablo stond lange tijd goed te knokken tot hij werd getild door zijn tegenstander en verloor. Sija won haar wedstrijd omdat er geen tegenstander was. Hierna ging het helaas snel. Di An verloor zijn pot, Fil Dekker verloor zijn wedstrijd met een schouderworp. Jonne Coolegem deed zijn wedstrijd buiten mededingen en won die wel met een mooie uchi mata. Koen verloor zijn wedstrijd ook met een houdgreep.

De derde wedstrijd was tegen Karel Gietelink

Bij dit team stond er in het eerste gewicht een Oekraïnse jongen die heel goed kon judoën en blijkbaar in Oekraïne al op het podium had gestaan op nationale kampioenschappen. Celine verloor deze wedstrijd. De tweede wedstrijd werd door Elvin knap gewonnen van een judoka die Europese wedstrijden heeft gedaan. Sija verloor haar wedstrijd met een offerworp. Di An Tan won zijn wedstrijd wel weer netjes van een drukke tegenstander, Di An bleef rustig en won met een o uchi gari. Jonne won hierna zijn wedstrijd weer met een mooie uchi mata. Waarna Fil zijn pot helaas ook verloor. De laatste wedstrijd was echter weer voor de dojo, met een harde schreeuw en veel gejuich van de tribune won hij zijn eerste wedstrijd voor de dojo. Hierdoor werd er met 3-4 verloren.

De laatste wedstrijd was tegen Hikari uit Zaandam. Deze wedstrijd ging twee kanten op. Celine, Job en Sija wonnen hun partij. Waardoor het 3-0 stond. Di An verloor zijn partij. Maar Fil haalde na een slopende wedstrijd met 3 straffen voor zijn tegenstander toch de punten binnen en hierdoor was de winst binnen. Jonne en Koen konden helaas geen punt scoren waardoor de eindscore 4-3 voor Dojo 't Loo was.

Onderaan de streep was die laatste wedstrijd helaas niet genoeg. Dojo 't Loo eindigde op een 5e en daarmee laatste plaats. Hierdoor moeten we volgend jaar in de tweede klasse weer ten strijden. Hier kan het jonge team wel weer gaan groeien in de competitie.