Ontwikkeltoernooi

30-03-2022


Afgelopen weekend werd er in Anna Paulowna weer gejudood voor de beginnende judoka’s.

In 4 blokken deden er 13 judoka’s van Dojo 't Loo mee.

In de vroege ochtend ging Taede Heijna op voor zijn eerste judo toernooi. Hij verloor zijn eerste wedstrijd met een schouderworp. De tweede wedstrijd ging Taede erg goed en scoorde hij twee keer met een beenworp. De derde wedstrijd ging nipt verloren met een beslissing van de scheidsrechter. Hierdoor was Taede niet door naar de kruisfinales.

In de tweede groep verloor Pim Sterk zijn eerste wedstrijd ook met een beslissing van de scheidsrechter. Hierdoor scoorde hij een ippon door zijn heupworp af te maken met een houdgreep. De derde wedstrijd was de beslissing van de scheidsrechter weer niet in zijn voordeel. Pim kon wel afsluiten met een sterke ippon, maar ook dit was niet genoeg voor de kruisfinales.

Alle Heijna moest even inkomen. De eerste drie potjes gingen helaas verloren. De laatste wedstrijd kon Alle wel scoren en lukte het hem om de wedstrijd met een wazari te winnen.

Niels Duysens moest de meeste wedstrijden van de dag judoën. Na een poule waarin 5 wedstrijden werden gedaan kon Niels 4 keer zijn handen opsteken door te winnen. Helaas ging er 1 wedstrijd verloren. Dit was wel genoeg voor de kruisfinales. In de kwartfinale scoorde Niels een ippon, waarna ook in de halve finale een ippon werd gescoord met een heupworp. Dit leidde tot een finaleplaats. Hier stond een sterke tegenstander te wachten maar Niels bleef rustig en ook zijn achtste wedstrijd werd gewonnen waardoor Niels kampioen was geworden.

Teun Elders begon zijn eerste wedstrijd buiten de dojo goed. Hij won met een beenworp. Hierna kon Teun helaas geen wedstrijd winnen en ging hij niet naar de volgende ronde.

Jitse Stoel begon zijn wedstrijden met een winstpartij met een houdgreep, hierna volgde nog 3 winstpartijen met een heupworp en houdgreep. De laatste wedstrijd ging verloren. Ook hierdoor ging Jitse door naar de kruisfinales waar hij een mooie bronzen medaille verdiende.

In de derde groep stond Sil Klaver zijn mannetje. Met vier wedstrijden die hij speelde won hij er 2 met een heupworp gevolgd met een houdgreep. De eerste en laatste wedstrijd gingen helaas verloren waardoor ook Sil de kruisfinales niet haalde.

Bo Elfring had het als dame zwaar. Zij kon helaas geen wedstrijd winnen. Datzelfde gold voor Laurens Jurrius. Beide hebben hard geknokt maar ze konden niet als winnaar de mat af komen.

In de laatste groep moesten Bram Sterk, Maurits van schouten, Ebbe Heijna en Bastiaan Maas de mat op. Bram won 4 van de 5 wedstrijden met beenworpen en een houdgreep. Hierdoor kreeg hij het zilver om gehangen. Maurits won 1 wedstrijd, maar verloor er helaas twee waardoor hij een bronzen medaille omgehangen kreeg. Bastiaan Maas die bij Maurits in de groep aan het judoën was won met een ippon een van zijn wedstrijden waardoor hij net iets meer punten had dan Maurits en op de tweede plaats eindigde. Ebbe Heijna verloor zijn eerste wedstrijd, maar na twee knappe ippons te hebben gescoord en te winnen met een scheidsrechtersbeslissing werd Ebbe tweede.

Al met al een leerzame dag voor alle judoka’s. Maar bovenal fijn dat er voor de ontwikkelende judoka’s weer geoefend kan worden met wedstrijden.

javascript:nicTemp();