West Friese Team competitie

01-05-2022

Dit weekend werd de altijd leuke West Friese Team competitie gehouden in Beverwijk. Doordat het seizoen er dit jaar wat anders uit zag werd de hele competitie vandaag op 1 dag gedraaid. Helaas hadden we als dojo het eerste gewicht en het op één na laatste gewicht niet op orde waardoor er al twee individuele wedstrijden verloren zouden gaan per teamwedstrijd.

De eerste wedstrijd moesten we als club tegen het altijd sterke Tom van der Kolk. Door twee sterke eerste wedstrijden van Pim en Jim kwam de dojo op voorsprong. Hierna verloor Sil helaas zijn wedstrijd, Ebbe haalde met een heupworp de punten binnen en Sebas met een mooie voetveeg. Maarten kon zijn wedstrijd helaas niet winnen, maar met een afsluitende winstpartij van Wobbe ging de winst met 5-4 naar Dojo 't Loo.

De tweede wedstrijd was tegen Ebi sports. Deze wedstrijd ging heel erg gelijk op en er waren veel kansen. Nadat Jirse, Jim en Sil de 3-1 voorsprong haalden verloor Ebbe snel met een houdgreep. De broers David en Maarten stonden beiden met een wazari voor maar konden deze niet vasthouden waardoor er 3 keer werd verloren en was het 3-5. Hierna won Sam zijn wedstrijd nog wel en werd het 4-5 maar dit was net niet genoeg.

De derde wedstrijd was tegen Bakker Sport Schagen. Hier won Pim zijn eerste wedstrijd, maar kon Jim helaas niet winnen. Sil haalde de punten binnen voor de dojo, maar hierna kon alleen Maarten nog winnen voor de dojo waardoor het 3-6 voor Bakker sports werd.

De laatste wedstrijd was tegen het dan nog ongeslagen Cees Veen en de judoka’s gingen er nog een keer vol voor.Jitse haalde het eerste punt binnen, waarna Jim en Sil verloren. Hierdoor was het 1-3 voor Cees Veen. Ebbe, David en Maarten haalden de punten terug naar Dojo 't Loo waardoor het bij de laatste wedstrijd 4-4 stond. Sam haalde die punten binnen met een sterke heupworp waardoor we Cees Veen van het kampioenschap af hielden. Dojo 't Loo eindigde hiermee niet meer op het podium, maar er was hard gestreden! Achteraf met een hongerige maag werden er heerlijke pannenkoeken gegeten in de dojo. Hiermee was het teamkampioenschap van de dojo ten einde.