NK kwalificatie wedstrijd judo

20-06-2022

Dit weekend werd er in Nieuw-Vennep het District(Noord-Hollands) kampioenschap gehouden voor judoka’s tot 18 jaar. In de vroege ochtend was het Sija die met twee snelle ippons de finale wist te halen. Hier wist ze dat er een zware kluif was aan haar grootste concurrent in dit district. Ze ging in de finale snel naar een wazari voorsprong en volgde met een houdgreep waardoor ze het kampioenschap veilig stelde.

In het tweede blok waren Elvin, Pablo, Wobbe en Roan aan de beurt. Roan die eigenlijk nog tot 15 jaar judoot kwam voor de ervaring en verloor dan helaas ook 2 wedstrijden. Wobbe won na een vrij loting zijn eerste wedstrijd en kwam hiermee in de halve finale. In deze wedstrijd stond hij een wazari voor, deze kon hij helaas niet tot het einde vasthouden en verloor de wedstrijd. Hierna was de wedstrijd om het brons en ook deze ging helaas verloren. Pablo moest in zijn eerste wedstrijd tegen de latere kampioen en verloor zo zijn wedstrijd. De wedstrijd erna verloor hij ook van de latere nummer drie. Ook Elvin verloor zijn eerste wedstrijd die hij sterk begon. Dit was tegen de latere nummer twee. De volgende wedstrijd won Elvin knap. Maar de derde wedstrijd ging tegen de andere nummer drie en ging helaas ook verloren.

In de laatste groep kwam Job Kroon net wat kracht in zijn nieuwe gewichtsklasse tekort.Hij verloor twee wedstrijden. Di An won zijn eerste wedstrijd met ippon. De tweede wedstrijd ging helaas verloren. Yesper won net als Di An zijn eerste wedstrijd en verloor de tweede wedstrijd. De wedstrijd erna won hij, maar de vierde wedstrijd viel hij geblesseerd uit en moest voor foto’s naar het ziekenhuis. Di an moest na zijn tweede partij nog drie wedstrijden die er hard aan toe gingen. Hij wilde voor Yesper een medaille halen en alle drie de wedstrijden werden gewonnen en zo werd hij derde.

Tot halverwege het seizoen nog judoënd voor Dojo 't Loo, werd Celine nu uitkomend voor Kenamju Haarlem knap 2e op dit kwalificatietoernooi.