Witte bandentoernooi Kodokan

02-10-2022

Op zondag 2 oktober mochten de witte banden naar Purmerend voor hun eerste wedstrijd van dit seizoen. Voor meerdere judoka’s was dit ook hun eerste wedstrijd buiten onze eigen Dojo.

Jitse Stoel begon meteen scherp en won zijn eerste partij binnen 10 seconden met een mooie heupworp. Zijn tweede tegenstandster moest helaas opgeven nadat ze verkeerd terecht was gekomen. Zijn laatste partij werd hij nog even uitgedaagd maar ook deze wist hij winnend af te sluiten, dit maal met een houdgreep. Hierdoor mocht hij een eerste prijs mee naar huis nemen.

Taede Heijna deed er iets langer over maar wist ook zijn eerste partij met een heupworp gevolgd door een houdgreep te winnen. In tweede wedstrijd wist zijn tegenstander te scoren, Taede heeft nog hard geprobeerd om ook te scoren maar dit lukte helaas niet. Zijn derde partij wist hij te winnen toen hij zijn schouderworp ging afwisselen met beenworpen. Hij heeft hiermee een tweede prijs gehaald.

Selim Hopman en Nori Hellenberg moesten in hun eerste wedstrijd meteen tegen elkaar. Na een wedstrijd met veel aanvallen van beide kanten maar helaas geen scores wees de scheidsrechter uiteindelijk Selim als winnaar aan. Beide mochten hierna nog drie partijen judoën.
Nori deed heel hard haar best, stond stevig op haar benen en probeerde veel verschillende worpen maar wist uiteindelijk haar tegenstanders niet om te krijgen en werd derde.
Selim wist van deze drie partijen er nog twee te winnen door veel aan te vallen en te scoren met een beenworp. Hij werd hiermee tweede.