3 medailles op de Open Alkmaarse

09-10-2022

Op zondag 9 oktober deden 11 judoka’s van Dojo ’t Loo mee aan de Open Alkmaarse.
’s Ochtends werd begonnen met de jongens -15.
Sven Walta had vandaag twee sterke tegenstanders, ondanks dat hij er vol in ging wist hij zijn partijen helaas niet te winnen.
Daan Kamping liet progressie zien ten opzichte van open Haarlemmermeerse en durfde nu meer, helaas leverde hem dat nog niet de winst op.
Roan Krom begon met een spannende partij hij kwam wazari voor, toen werd het wazari gelijk en uiteindelijk in de golden score wist Roan zijn tweede wazari te scoren en daarmee te partij te winnen. Vervolgens verloor hij een keer snel en won hij een keer snel. Toen moest hij weer tegen dezelfde jongen als de eerste partij, dit keer wist hij helaas niet te winnen en was het toernooi voor hem voorbij.
Sebastian Haasnoot en Jorne Reitsma zaten in hetzelfde gewicht. Sebastian begon goed met twee snelle schouderworpen waarmee hij ippon maakte. Vervolgens verloor hij een partij en moest hij tegen Jorne om brons. Jorne was de dag begonnen met een verliespartij maar herpakte zichzelf goed en won vervolgens twee partijen waarvan een met een mooie sutemi. Om de derde plek won Jorne de onderlinge strijd en mocht hij een medaille mee naar huis nemen.

Na de -15 kwamen de oudere jongens. Hier deden veel buitenlandse jongens mee.
Wobbe Kruize zat in een poule met 5 andere judoka’s waaronder een Deen en een Zweed. Er zaten een aantal wat oudere sterke jongens bij en helaas wist hij van geen van alle te winnen.
Job Kroon en Elvin Groefsema zaten in hetzelfde gewicht. Elvin won zijn eerste partij van een Noor, verloor vervolgens van een jongen die 1,5 kop groter was waardoor het lastig uit de ander zijn worpen te blijven. De partij erna tegen een Deen begon hij goed en had hij veel controle, helaas veranderde hij een keer van plan en kostte hem dat meteen de partij. Job verloor zijn eerste partij tegen een sterke Zwitser, won heel netjes zijn tweede. Zijn derde partij tegen een Engelsman verliep vergelijkbaar met die van Elvin, hij kwam op straffen voor maar een foutje kostte hem de wedstrijd.
Di An Tan zat in een poule met 7 andere judoka’s met zowel Scandinaviërs als een Zwitser en mocht hierdoor 6 partijen judoën. Na vorige keer wist hij dat hij zelf het initiatief moest nemen om partijen te winnen, dit deed hij goed en hij won 4 partijen op rij, waaronder een met een mooie uchi mata. De laatste 2 partijen gingen helaas verloren. Hiermee dachten we dat hij derde was geworden, maar het bleek dat hij en twee andere net zoveel partijen en punten hadden. Hierdoor werd er nog een keer opnieuw gejudood. Deze wist hij beide overtuigend te winnen, waaronder van een jongen waar hij eerder van verloor en mocht hij na 8 partijen een zilveren medaille ophalen.
Jonne Coolegem won zijn eerste partij van een Zweed nadat hij eerst wazari achter kwam. De tweede verloor hij en de derde won hij. Tot slot volgde een spannende partij tegen een Engelsman, dit ging erg gelijk op maar vlak voor tijd scoorde de Engelsman en was er voor Jonne niet genoeg tijd om nog te kunnen scoren. Jonne werd 3e.

Liv Veldt was de laatste judoka die vandaag in actie kwam. Zij wist haar eerste partij met goed judo en een mooie Ippon te winnen van een Noorse tegenstander. Haar Engelse tegenstander in de partij erna wist haar snel te verrassen. De laatste partij werd helaas iets te snel verloren.