4 judoka's naar het NK -15

16-10-2022

16 oktober vond het DK -15 plaats. Op dit toernooi plaatsen de beste 4 per gewichtsklasse zich voor het NK -15 op 5 november in Hoogeveen.

’s Ochtends begonnen alle meiden. Namens Dojo ’t Loo deden Joyce Pepping, Liv Veldt en Michelle Otto mee. Liv haar eerste tegenstander was letterlijk en figuurlijk een maatje te groot. De partij erna werd met een hele snelle en mooie ippon gewonnen. In de derde partij ging het lang gelijk op. Zowel Liv als haar tegenstander hadden al een keer bijna gescoord. Helaas werd Liv overgenomen toen ze dat nogmaals probeerde en was voor haar het toernooi voorbij. Joyce deed voor het eerst mee in de -44 en verloor helaas haar eerste twee partijen. De derde partij had ze de tips goed opgepakt en probeerde ze meer zelf te scoren, hiermee wist ze deze partij te winnen en 3e te worden. Michelle Otto begon haar eerste partij goed en maakte veel aanvallen. Hierbij werd ze helaas een keer wat ongelukkig overgenomen. De tweede partij begon ze weer net zo aanvallend, dit leverde haar meteen een score op en ze won deze partij met ippon. De derde partij werd ze weer overgenomen en verloor ze helaas. Ook Michelle werd 3e en gaat dus samen met Joyce naar het NK.

Alle DK -15 deelnemers van Dojo 't Loo

’s Middags waren de jongens aan de beurt. Vanuit de Dojo hadden we 9 deelnemers. Voor Sil Elfring, Sebastian Haasnoot en Daan Kamping waren de tegenstanders nog even verder qua judo. Zij wisten ondanks hun inzet geen partij te winnen. Jorne Reitsma en Roan Krom wisten met aanvallend hun eerste partij te winnen, helaas verloren ze daarna twee keer en was voor hun het toernooi voorbij. Ook Lucas Haasnoot wist op zijn eerste toernooi in lange tijd zijn eerste partij te winnen met ippon. De partij erna kwam hij wazari voor alleen een halve minuut voor tijd ging het mis en ging hij op zijn rug. Vervolgens kwam hij in de partij om de derde plek weer een wazari voor. 15 seconden voor tijd probeerde hij nog een aanval te maken en ging hij helaas op zijn rug. Maarten Roubos verloor zijn eerste partij helaas vrij snel. In de tweede partij herpakte hij zich goed en wist hij te winnen met ippon. In de partij om de derde plaats was zijn tegenstander net even handiger en kwam Maarten niet helemaal aan zijn eigen judo toe en verloor helaas. Sam van de Veek wist na een vrij loting in de eerste ronde zijn tweede partij met een mooie veeg te winnen. In de halve finale had hij een lastige tegenstander. Hij kwam wazari achter maar bij die actie was er iets gebeurd waardoor zijn tegenstander moest overgeven. Aangezien dat niet mag, won Sam deze partij. In de finale was zijn tegenstander een stuk meer ervaren, maar toch een nette 2e plaats voor Sam. Sven Walta wist zijn eerste twee partijen met mooie uchi-mata’s (heupworpen) te winnen. Hiermee kwam hij in de halve finale. Dit was een spannende partij die hij ondanks hard werken helaas niet wist te winnen. In de partij om de derde plaats ging hij weer verder waar hij de dag begonnen was en met twee nette wazari’s behaalde hij een 3e plaats. Sam en Sven mogen dus ook naar het NK.