Afdelingskampioenschappen B-pupillen

30-10-2022

Op zondag vond in Anna Paulowna de afdelingskampioenschappen B-pupillen plaats.
Tijdens het 1e blok waren Niels Duysens en Sil Klaver aan de beurt. Niels begon meteen met een spannende partij, die hij ondanks zijn voorsprong helaas niet wist te winnen. De 4 tegenstanders daarna wist hij allemaal van te winnen door aanvallend judo en punten te scoren met verschillende worpen en een houdgreep. Hiermee eindigde hij op de 2e plaats en mag hij door naar de Districtskampioenschappen op 6 november.
Sil zat in een gewicht met veel kinderen. Ondanks dat hij hard aan het knokken was, door bleef gaan tot het eind en uit de houdgreep kwam, wist hij niet door de poule heen te komen naar de kruisfinales.

In het 2e blok was het de beurt aan Noud de Boer, Bram Sterk en Ebbe Heijna. Noud moest de eerste wedstrijd nog een beetje wakker worden en werd overrompeld door zijn tegenstander. De partij herpakte hij zich goed door te winnen met een mooie heupworp, gevolgd door een houdgreep. Met nog een winst en verliespartij, mocht hij door naar de kruisfinale. Deze partij wist hij helaas niet te winnen, waardoor hij reserve is voor 6 november.
Ebbe begon met een mooie ippon. De 1e partij was nek aan nek. Zijn tegenstander scoorde een punt, Ebbe maakte een houdgreep maar hield deze net niet lang genoeg vol voor de winst. Ook de volgende 2 partijen wist hij ondanks snelle reacties op de grond niet te winnen, waarmee hij niet door kon naar de kruisfinale.
Bram zat in een poule van 3 kinderen. De eerste partij kreeg hij geen punten voor zijn worp door een klein foutje, later rolde hij in de houdgreep. De volgende partij was Bram staand goed aan het aanvallen, maakte hij ook bijna een score, maar kwam hij ook hier in een stevige houdgreep terecht. Omdat hier geen kruisfinales waren mag ook hij 6 november de mat op in Beverwijk.