Ontwikkelingstoernooi Anna Paulowna

27-11-2022

Op deze drukke judo zondag gingen 8 judoka's met coach Mats Kroon naar het ontwikkelingstoernooi in Anna Paulowna.

Lex Blankendaal mocht 's ochtends het spits afbijten. Hij moest nog een beetje wakker worden en kwam in zijn eerste partij een wazari achter maar haalde deze knap terug met een mooie ippon. Zijn tweede partij was hij er helemaal klaar voor en won hij binnen 10 seconden. Ook zijn derde partij wist hij winnend af te sluiten en zo mocht hij met een 1e prijs naar huis.

Daarna was het de beurt aan Jitse Stoel en Taede Heijna.
Jitse zette de lijn van Lex door en wist met meerdere snelle heupworpen alle 5 zijn tegenstanders op de rug te werpen. De mooiste ippon was die in zijn 3e partij en zo mocht ook hij op de hoogste trede van het podium staan.
Taede wist zijn eerste partij netjes te winnen met 2x wazari. Zijn volgende tegenstander was iets te sterk dus deze ging helaas verloren, maar de 3 parijen erna wist hij met diverse heup- en beenworpen zijn tegenstanders te werpen. Hij mocht een 2e prijs ophalen.

In het laatste blok kwamen Ebbe Heijna, Teun Elders, Maurits van Schouten, Laurens Jurrius en Daniel Pepping de mat op.
Ebbe mocht net als zijn broertje een 2e prijs ophalen omdat hij met zowel worpen in voorwaarste als achterwaartse richting bijna al zijn tegenstanders om wist te gooien.
Teun was in vorm met zijn O-soto-gari (beenworp), hiermee wist hij 4 tegenstanders achter elkaar te gooien. Zijn laatste partij was een gelijk opgaande partij zonder scores waarbij uiteindelijk de scheidsrechter een winnaar aan moest wijzen. Dit werd Teun en hierdoor werd hij 1e in zijn poule.

Laurens en Maurits moesten hun eerste wedstrijd tegen elkaar, waarbij Maurits aan het langste eind trok met een houdgreep. Zowel Maurits als Laurens wisten in hun tweede partij hun tegenstander op de grond in een houdgreep te pakken. In hun laatste partij waren zij helaas allebei degene die in de houdgreep kwamen. Zo werd Maurits 2e en Laurens 3e.

Daniel wist zijn eerste partij netjes te winnen met een houdgreep. Daarna had hij 3 stugge tegenstanders waarbij hij er moeilijk doorheen kwam en helaas verloor. Hij werd uiteindelijk 3e.