Veel prijzen op de Open Almeerse

27-11-2022

Er deed vandaag een grote groep judoka's van Dojo 't Loo mee aan de Open Almeerse. Voor alle leeftijden wordt hier in poule systeem gejudood waardoor iedereen veel partijen kon doen.

De ochtend begon met 2 flitsende O-Soto-Gari's (beenworpen) van Pim Sterk en Jim van der Veek. Ook in de partijen erna waren ze lekker bezig en lieten afwisselend judo zien Jim werd 1e en Pim 3e. Thijs Timmer iets meer moeite om tot scoren te komen en wist helaas geen prijs te halen. Noud de Boer had het zwaar maar wist uiteindelijk een 3e prijs te bemachtigen. Niels Duysens stond goed te knokken vandaag en wist met 2 winstpartijen waaronder een met een mooie heupworp 3e te worden.

Voor Mels en Gwynne de Bruijn was het hun eerste toernooi buiten eigen club. Dit ging beide goed af en na even inkomen werden er steeds meer worpen ingezet en zo meerdere partijen gewonnen. Ze gingen allebei met een 2e plaats naar huis. Joyce Pepping en Michelle Otto hadden het lastig vandaag, ze hadden een aantal gelijk opgaande partijen maar wisten die helaas net niet te winnen.

Sebastian Haasnoot moest even wakker worden en kwam 2 straffen achter maar toen hij daarna wakker was gooide hij zijn tegenstander met een nette voetveeg. De 2 partijen daarna bleef hij knokken maar dit was net niet genoeg. Jorne Reitsma had een zware eerste partij maar wist zich daarna goed te herpakken met een snelle winstpartij. De laatste partij was hij een beetje ongelukkig. Maarten Roubos had een grote poule en mocht 5 partijen doen. Hoe verder in het toernooi hoe beter dat ging, na 2 verliespartijen wist hij met netjes grondwerk en mooie worpen 3 partijen te winnen. Zowel Sebastian, Jorne als Maarten wisten een 3e prijs in de wacht te slepen.

Na de lunchpauze ging het verder met een 2e plaats voor Wobbe Kruize. Door goed zijn voorwaartse en achterwaartse worpen te combineren wist hij 3 ippons te maken. Roan Krom moest er meteen hard voor knokken in zijn eerste wedstrijd, door rustig te blijven en goed te luisteren wist hij deze binnen te slepen. Zijn volgende twee tegenstanders waren helaas nog een maatje te groot, maar ondanks dat mocht hij een 3e prijs ophalen. Voor Bjorn Krom was het zijn eerste wedstrijd in jaren. De zenuwen speelden hem vandaag parten maar hij wist wel te groeien in het toernooi en het ging elke partij een beetje beter.

Sam van der Veek stond goed te judoën vandaag. Met mooie beenworpen en sutemi's wist hij 3 van de 4 partijen te winnen, de laatste was hij helaas net wat ongeduldig. Een mooie 2e plaats voor hem.

Het laatste blok was het rennen voor de coach. De ene mooie ippon na de andere volgde.

Daan Kamping met een sutemi, Job Kroon met een schouderworp, Yesper Brunekreef met een armklem, Bas de Laleijne en Elvin Groefsema met een heupworp, Jonne Coolegem met een beenworp.

Stan de Laleijne en Joep Groeneveld hadden helaas niet zo'n flitsende ippon maar stonden wel hard te knokken.

Zo werden de volgende prijzen in de wacht gesleept:

1e Job Kroon en Yesper Brunekreef

2e Daan Kamping, Bas de Laleijne en Elvin Groefsema

3e Jonne Coolegem en Stan de Laleijne