Waterlandtoernooi

11-12-2022

Zondag 11 december waren Joyce Pepping en Maarten Roubos die mochten beginnen. Allebei hebben ze het tot de finale geschopt. Joyce stond goed te judoën alleen kreeg ze 3 shido's(straffen) waardoor ze deze partij verloor en dus 2e werd. Maarten stond dus ook in de finale en deze wist hij ook te winnen en werd dus 1e.

In het 2e blok waren Wobbe Kruize, Ebbe Heijna, Sebastian Haasnoot, Jorne Reitsma, Liv Veldt en Gwynne de Bruijn aan de beurt om te judoën.

Wobbe had zijn eerste partij verloren daarna heeft hij 2 partijen gewonnen en zijn laatste partij heeft hij verloren

Sebastian en Jorne zaten samen in gewichtsklasse -42. Ze begonnen allebei in een aparte poule waar nummer 1 en 2 door gaan naar de kruisfinale. Sebastian won zijn eerste partij en verloor daarna z'n twee laatste 2 partijen waardoor hij 3e werd in z'n poule. Jorne won al zijn partijen in zijn poule dus mocht door naar de kruisfinale hier won hij zijn eerste partij en ging door naar de finale. Die finale was een spannende wedstrijd. Jorne kwam helaas in de eerst paar secondes op een achterstand maar in de minuten daarna heeft hij alles geprobeerd om toch te kunnen winnen alleen was het net niet genoeg en verloor hij dus na 3 minuten en is dus 2e geworden.

Gwynne en Liv zaten ook bij elkaar in de poule alleen die begonnen meteen met het afvalsysteem beide verliezen hun 1e wedstrijd en beide wonnen ze allebei hun 2e alleen wist Gwynne haar 3e wedstrijd niet te winnen terwijl Liv het wel lukte en dus 3e is geworden.

Ebbe Heijna zat in poule met 5 anderen hij wist tegen iedereen tegen wie die moest veel weerstand te geven alleen lukt het net niet om iedere keer te winnen.

In het 4e blok waren Job Kroon en Sam van de Veek aan de beurt. Job had zijn eerste verloren. Daarna heeft hij een zware partij gehad  waarbij hij met een schouderworp op voorsprong kwam en zijn wedstrijd heeft uitgespeeld en dus gewonnen. In de wedstrijd daar na won hij ook. Daarna moest Job nog 1 wedstrijd deze verloor hij jammerlijk door een armklem maar werd als nog 3e. Sam van de Veek had zijn eerste pot verloren in deze wedstrijd was hij hard op zijn schouder gevallen maar stopte niet. Hij ging z'n tweede en laatste wedstrijd gewoon doen en deze heeft hij ook gewonnen en werd 3e.

In het blok d'r na waren Jim van de Veek en Noud de Boer aan de beurt. Jim moest blijkbaar in zijn eerste partij even wakker geschud worden en verloor deze dan ook, maar in zijn 2 partijen daarna was hij wel wakker won hij en werd zo 2e. Noud zat in een grote poule en mocht dus 5 wedstrijden judoën alleen lukt het hem net niet om iedere keer een worp goed in te zetten waar het bij zijn tegenstanders wel lukte.

In het laaste blok waren Bram Sterk, Mels de Bruin, Laurens Jurrius en Daan Kamping aan de beurt. Bram en Mels zaten samen in de poule. Bram wist zijn eerste wedstrijd te winnen en Mels lukte dat net niet, daarna verloren ze allebij hun 2e wedstrijd. Toen in de 3e wedstrijd moesten ze tegen elkaar en daar kwam Mels het sterkste uit de strijd en won deze wedstrijd. Uiteindelijk weet Bram zijn 4e wedstrijd te winnen en werd 3e. Mels wist zijn 4e wedstrijd niet te winnen en werd 4e.

Laurens stond had in zijn 4 potten goed te judoën alleen waren zijn worpen die hij probeerden net niet hard genoeg waardoor hij werd overgenomen of zijn tegenstanders maakten wel een punt. Jammer genoeg wist Laurens geen wedstrijd te winnen. Daan had het zwaar vandaag hij heeft hard zijn best gedaan alleen waren zijn tegenstanders een stuk sterken en lukte hem het niet op een wedstrijd te winnen.