Limes Talenttoernooi

22-01-2023

Zondagochtend in alle vroegte vertrokken coach Jonne Coolegem en Laurens Jurrius naar het Limes Talenttoernooi in Bodegraven. Het werd meteen een succesvolle vroege ochtend want Laurens wist al zijn partijen met ippon te winnen en werd hiermee 1e.

Vervolgens was het de beurt aan Jorne Reitsma. Hij had het lastig in zijn poule en verloor zijn eerste twee partijen. De derde partij wist hij te winnen met een nette verwurging, dit was alleen helaas niet genoeg om door te gaan naar de kruisfinales dus zat het toernooi er voor hem op.

Vervolgens waren Liv Veldt en Joyce Pepping aan de beurt. Joyce haar gewicht werd samengevoegd met een gewicht zwaarder waardoor een aantal van haar tegenstanders wel 7 kilo zwaarder waren. Ondanks dat ze goed stond te judoën was het krachtsverschil wat te groot.
Liv wist haar eerste twee partijen op de grond te winnen met houdgreep. Vervolgens verloor ze twee partijen en mocht een 3e prijs mee naar huis nemen.

Wobbe Kruize wist door de opbouw in zijn pakking te verbeteren zich te plaatsen voor de kruisfinales. Hier kwam hij helaas wel tekort voor een podiumplaats, maar heeft zo wel weer de nodige danpunten weten te behalen.

Daan Kamping had veel zin om in zijn nieuwe leeftijdscategorie van start te gaan. Hij stond ook hard te knokken en liet duidelijk vooruitgang zien ten opzichte van eerdere toernooien, helaas was dit nog net niet genoeg om een partij te winnen.

Gwynne de Bruijn kwam als laatste in actie. Ze was goed bezig met haar pakking en het in beweging zetten van haar tegenstander maar miste nog wat kracht om de worp goed door te zetten.

Op de foto Liv op het podium met haar 3e plaats