Wit/gele bandentoernooi Tom van der Kolk

22-01-2023

Zondag was in Alkmaar het wit/gele bandentoernooi bij Tom van der Kolk. Namens Dojo ’t Loo kwamen de volgende judoka’s in actie: Lex Blankendaal, Selim Hopman, Lieke Baart, Jitse Stoel, Teun Elders en Ebbe Heijna.

Lex zat in een poule van drie, waar helaas een ziekmelding was. Zodoende moest hij drie keer tegen dezelfde tegenstander. De eerste keer verloor hij, maar de tweede keer wist hij zich goed te herpakken en te winnen. De derde keer ging helaas verloren, hij werd hierdoor 2e.

Selim stond goed te judoën en wist alle vier zijn partijen te winnen, waaronder van twee gele banders. Hij behaalde een welverdiende 1e prijs.

Lieke begon goed door haar eerste partij snel te winnen met een houdgreep. De tweede partij ging verloren. Maar haar derde wedstrijd wist ze ook te winnen door haar tegenstander in een stevige houdgreep te pakken, hiermee behaalde ze een 2e prijs.

Jitse ging er met veel energie tegenaan vandaag en wist zo zijn eerste partij te winnen. Zijn tweede tegenstander ging hier fel tegenin en wist zo van Jitse te winnen. De derde partij pakte hij zijn tegenstander in de houdgreep en de vierde ging helaas verloren. Op onderling resultaat werd hij toch 2e.

Teun zat in een kleine poule en moest daarom twee keer tegen zijn beide tegenstanders. Van zijn eerste tegenstander wist hij beide keren met wazari te winnen. Tegen zijn tweede tegenstander had hij de eerste keer een spannende partij, waarbij de scheidsrechter uiteindelijk zijn tegenstander als winnaar aanwees. Ook de tweede keer wist hij niet van deze jongen te winnen en zo werd hij 2e.

Ebbe was in vorm vandaag en won zijn eerste partij snel met een mooie ippon. De partij erna ging hij was dingen uitproberen. Dit pakte zeer goed uit en hij won met ippon. De laatste partij moest hij tegen een moeilijke tegenstander, deze wedstrijd ging erg gelijk op. Maar door meer aanvallen te maken dan de ander wees de tegenstander Ebbe als winnaar aan en behaalde hij een nette 1e plaats.

Op de foto: Lieke, coach Di An en Jitse. 


Op het podium Teun op plaats 2.