Goud voor Jitse Stoel op Districtskampioenschap judo tot 10 jaar

12-03-2023

Zondag 12 maart stonden de districts-kampioenschappen tot 10 jaar op het programma. Na vorige week allebei met succes de voorronde te hebben gejudood om zich te plaatsen, mochten Pim Sterk en Jitse Stoel zich vandaag met de besten van Noord-Holland meten.

 De jongens waren allebei best zenuwachtig voor dit grote toernooi. Dat Pim zijn pak werd afgekeurd hielp niet mee, nog even snel jassen uitwisselen met Jitse voor zijn eerste partij. Hij had een lastige tegenstander die met linkse acties net iets sneller was dan Pim, waardoor hij de partij verloor. In de tweede ronde was hij al snel klaar door de ander met een hele mooie beenworp vol op zijn rug te werpen. Ook bij zijn volgende tegenstander probeerde hij een beenworp te maken, deze was alleen iets sterker zodat Pim degene was die op zijn rug belandde. Door het afvallersysteem waar mee gewerkt werd was dit het einde van het toernooi voor Pim.

 Jitse deed mee in dezelfde gewichtscategorie als Pim en hij was goed in vorm vandaag. De eerste partij maakte hij een heupworp en maakt het af door snel te volgen met een houdgreep. In de tweede ronde maakte hij weer een mooie heupactie, waarbij de tegenstander met 2 voeten los ging en vol op zijn rug kwam. Door naar de volgende ronde, waar hij eerst een punt scoorde door de ander door te sturen en later nog een punt te maken met een stevige houdgreep. In de finale stond Jitse tegen een felle en sterke tegenstander, het lukte allebei de jongens niet om een punt te scoren. De tegenstander had wel verboden handelingen uitgevoerd tijdens de partij en daarvoor straffen gekregen, waardoor de 1e prijs naar Jitse ging.

 Met een trotse coach en achterban mag Jitse zich een jaar lang de beste van Noord-Holland noemen.