Bandexamens judo

02-07-2023

Op zaterdagmiddag 1 juli zijn er weer bandexamens geweest voor de judoka's bij Dojo ’t Loo. De afgelopen weken is er extra getraind om bij het examen alle technieken staand en op de grond zo goed mogelijk te laten zien. Er werden een hoop mooie technieken getoond door iedereen. Omdat de bruine band het hoogste niveau is die je bij je eigen club kan halen, gaven deze judoka’s ook nog een korte Kata demonstratie aan de jongere judoka’s en het publiek.

Whesley Slootweg was één van de judoka’s die examen deed voor de bruine band. Bijzonder is dat hij al jaren lid is van de A(angepast)-judo groep van Dojo ’t Loo. Hij heeft een jaar lang naar zijn examen toegewerkt en demonstreerde zaterdag zijn programma. Het was een uitstekend examen en hiermee is Whesley met vlag en wimpel geslaagd voor zijn bruine band.

Niet alleen Whesley, maar ook Sam van der Veek, Jorne Reitsma en Gwynne de Bruijn hebben een mooi examen laten zien en mogen vanaf nu een bruine band om hun middel knopen. Daan Kamping en Joep Groeneveld zijn samen geslaagd voor hun blauwe band. Nori Hellenberg, Lucas Pepping, Benjamin van Schouten, Twan Kreiter, Lukas Thorneycroft, Ryan Kreuger en Tygo Weel hebben een succesvol eerste examen gehad en hebben allemaal hun gele band gehaald.

Helaas werd de spanning voor een van de judoka’s net iets te veel en kon zij hierdoor niet genoeg laten zien voor haar nieuwe band, maar die gaat op voor een herexamen na de zomer.

Teun Elders (oranje band) en Joah Aardema (gele band) konden niet aanwezig zijn deze zaterdag en zullen daarom komende woensdag alsnog hun examen laten zien.